joi, 16 iunie 2011

Capitolul 4-You can go now

Stiam ca era tarziu. Simteam soarele mangaindu-mi fata si mi-am tras cearsaful peste fata, incercand sa fur cateva momente in plus de somn. Stiam ca ar fi trebuit sa ma ridic, sa fac dus si apoi sa o trezesc pe Angela si sa facem ceva, dar evenimentele de ieri m-au epuizat si imi simteam capul ingrozitor de greu. Oricum, sunt in vacanta, nu? Am si eu dreptul sa lenevesc in pat. Stiam oricum ca era inutil. Odata ce  ma trezeam, nu mai puteam sa stau linistita, asa ca m-am dus sa fac un dus.
                        Cand am iesit din baie m-am apucat sa strang ce mai ratase Angela. Stiam ca era in camera alaturata, fiindca apartamentul in care am fost cazate avea 2 dormitoare, 2 bai si o bucatarie si, desigur hol si balcon. Saraca de ea a fost atat de obosita incat nici nu s-a mai oboist sa se schimbe (de fapt nici una din noi, dar eu aveam costumul de baie…he he he). Am terminat treaba si totul stralucea, asa ca am comandat micul dejun si m-am dus sa o  trezesc pe Angie.
                       -Angela…Angie trezeste-te! Hai ma ca sunt reduceri uriase la mall si ai sa le ratezi.
                       -Ce? Unde sunt reduceri?a mormait ea inca cu fata in perna.
                       -La mall si sunt imense, mai ales la New Yorker.
                       -Poftim?! Reduceri? Si ce mai stam si vorbim despre ele?!
                       A sarit in picioare cat ai zice peste, moment in care nu m-am mai putut abtine si am pufnit in ras, care a fost amplificat de fata confuza a Angelei.
                         - Ce s-a intamplat?
                         -Scuze, dar e foarte amuzant cum ai actionat cand ai auzit reduceri si mall.
                         S-a inrosit si s-a asezat pe pat turceste langa mine.
                          -Deci ai zis asta doar ca sa ma trezesti.
                          -Dap. Si pot sa zic ca mi-a iesit.
                         Am inceput sa radem si am expediat-o apoi la baie, dar nu inainte de a o ajuta sa isi aleaga tinuta pentru ziua aceea. Am iesit pe balcon si probabil ca am ramas cu gura cascata la privelistea din fata mea.
                          Oceanul avea o culoare uinitoare asemeni lapis lazului, iar cerul fara nori aproape se unea cu apa. Era greu de crezut ca pe plaja era nisip. Culoarea aducea mai mult cu aurul, iar casele de pe plaja si padurea cu muntii din departare completau totul, incat inclinam sa cred ca am ajuns in paradis, ori ca inca mai visam. Speram sa nu aduca ghinion, dar totul arata de mii de ori mai bine decat pozele pe care le-am gasit.
                          In momentul acela a ciocanit cineva la usa si vraja in care am fost aruncata de priveliste s-a risipit. M-am grabit sa raspund la usa si in graba mea m-am impiedicat de revistele Angelei si am facut cunostinta cu covorul, astfel ca atunci cand am raspuns la usa inca mai mormaiam si blestemam revistele.
                          Angela a iesit din baie si avea o dispozitie de zile mari iar zambetul i s-a largit si mai mult cand a vazut micul dejun pregatit.
                          -Room service? Serios?
                          -Aha. Trebuia sa-ti multumesc pentru ca …ai venit cu mine in vacanta asta, si mai ales pentru faptul ca m-ai tinut la current cu stirile si mmm…pentru ca te-ai ocupat de bagajul meu.
                           -Pai oricum trebuia sa-mi fac planuri pentru vacanta si esti cea mai buna prietena a mea, cu sau fara rolul pe care l-ai jucat.
                           -Mda, dar tot am vrut sa fac cea dragut pentru chestia cu bagajele.
                          Ne-am asezat si am mancat, eu preferand doar niste cereale cu lapte, pe cand Angela (care nu se ingrijora ca ar putea avea probleme cu stomacul) amesteca o gramada de chestii in farfuria ei.
                          -Si ce avem planificat pentru astazi?m-a intrebat ea.
                          -Hmmm…ce zici de plaja, relaxare, o plimbare sa vedem ce mai e pe insula si… mai vedem.
                          -Nu stiu ce sa zic. Programul tau pare plictisitor, dar sa stii ca eu am cate ceva de explorat, asa ca ne vedem la pranz sau mai tarziu pe plaja, ok?
                          -Pai pe mine ma vei gasi acolo. Iar daca nu, ei bine sa stii ca am telefonul la mine . Dar ce chestii ai tu de rezolvat mai exact?
                           -Ei bine…sa zicem ca trebuie sa plec in recunoastere.
                           -Nu-mi zi ca tu crezi ca actorul ala a venit in vacanta pe insula asta.
                           -Pai ar fi cel mai logic. E superba, nu prea stie multa lume de ea, si se vorbeste engleza.
                           -Esti ridicola. Si crezi ca daca ai sa te plimbi toata ziua prin baruri, magazine si cluburi ai sa dai de fitos?
                           -Nu mai spune asta , ma, ca nu-i asa.
                           -Angela, esti prietena mea, si cred ca esti minunata, dar acum esti ridicola. Crezi ca vei da de Ian, Nina sau Paul pe undeva pe aici? Hai sa revenim la realitate, please.
                           -Ce, n-am voie sa visez?a ras ea.
                           -Sigur ca ai, doar sa-ti pastrezi macar putin din inteligenta.
                           -Deci mergem?
                           -Unde?
                           -La plaja, unde altundeva?
                           -Deja ai renuntat la planul tau de a-l rapi pe Paul?am tachinat-o eu.
                           -Mda, acum mergem?
                           -Haide.
                           Ne-am luat fiecare gentile pentru plaja, cu lucrurile necesare desigur, si am coborat si ne-am indreptat spre biciclete, pentru ca am vrut sa mergem in dune, fiindca mie imi placea sa schitez si auzisem ca era un peisaj uimitor acolo. Si in plus, asa mai puteam sa vedem si noi partea mai retrasa a insulei.
                           Stiam ca Angela ramanea intotdeauna in urma, dar niciodata nu m-am ingrijorat ca s-ar fi putut pierde de mine. Asa ca am mers in ritmul meu obisnuit, si in curand am ajuns la un support pentru biciclete, asa ca am parcat-o repede si m-am dus spre plaja, crezand ca Angie ma va urma. Eram uimita de minunatele insulate formate de nisip, inconjurate de apa, si de stancile care erau intr-un colt al plajei si viata maritima din ochiurile de apa.
                          Mi-am asternut patura, mi-am scos blocul de desen si am inceput sa schitez peisajul din fata mea, dar m-am oprit fiindca mi-am dat seama ca Angie nu mai aparea, asa ca m-am ingrijorat. Au fost ceva curbe pe parcursul drumului, si era doar o bifurcatie. Probabil ca o luase pe cealalta parte si asa ne-am separat.
                         M-am intins dupa telefon si am vazut ca aveam un mesaj de la ea in care imi spunea ca a gresit drumul si ca se intoarce si o ia pe partea cealalta.Slava cerului ca nu s-a panicat! Mai aveam aproximativ o ora pana sa ajunga Angela la mine asa ca pot sa ma reapuc linistita de desen. Dar nu puteam sa ma concentrez.
                        -Ah, ce naiba!am zis si mi-am dat jos rochia vaporoasa de vara si am ramas in costum de baie si m-am indreptat spre apa.
                         La inceput mi s-a parut rece, dar m-am obisnuit repede si m-am putut bucura din plin de apa curata, superba care ma inconjura.
                         Intr-un final am decis ca era timpul sa ies din apa, si m-am indreptat spre patura mea, pentru a ma usca si, eventual sa ma bronzez.
                         M-am intins si am lasat razele soarelui sa ma invaluie si sa ma incalzeasca, dar dupa cateva minute am simtit cum cineva blocheaza razele sa ajunga la mine, asa ca am presupus ca Angie a ajuns in sfarsit.
                     -Hei Ang…aseaza-ti patura langa mine si hai sa prindem cat mai multa lumina posibil.
                     Nu mi-a raspuns si m-am gandit ca era suparata fiindca o lasasem in urma.
                     -Angie…please nu fi suparata pe mine.
                     -Nu cred ca prietena ta ar putea fi suparata pe tine.s-a auzit o voce de barbat de langa mine si, stiam ca era tipul de la piscina.
                     -Ce?!Ce naiba cauti tu aici?!
                     Mi-am deschis ochii, si cand l-am vazut am ramas muta. Ochii lui erau de un albastru deschis superb, parul lui era brunet si briza se juca usor prin el iar corpul lui era….perfect.
                     -Ma relaxam cand te-am vazut si mi-am amintit ca inca trebuie sa ma revansez fata de tine. Si in plus, erai singura si m-am gandit sa-ti tin companie.
                     Mi-a zambit si aproape am vazut stelute aparand pe dintii lui si aproape mi-a taiat respiratia. Ce faci?! Revino-ti!
                     -Pai…nu cred ca am nevoie de compania ta…mai ales ca prietena mea te-ar rupe in bucatele daca te-ar vedea.
                     -Sunt confuz…
                     -Stiu cine esti si crede-ma, nu sunt incantata de asta, dar prietena mea este.
                     -Aha. Deci sa inteleg ca am ramas si fara asul din maneca.
                     -Ca sa stii, nu imi pasa absolut deloc de faptul ca esti nu stiu ce mare actor fitos si gay de la Hollywood.
                     A inceput sa rada atat de tare incat putea trezi si mortii, iar eu incercam sa nu ma holbez la el, deuarece zambetul lui era adorabil…de ingrozitor, desigur.
                      -Asta chiar ca e original…niciodata n-am mai auzit-o.
                      Telefonul meu a bipait, semn ca am primit un mesaj. Era de la Angie…si spunea ca a facut pana si nu putea sa vina spre dune fiindca se duce inapoi sa se odihneasca si sa gaseasca un club in care sa mergem impreuna. Firar sa fie! De ce eu?!
                       -Vesti proaste, nu?
                       -Ce tot spui tu acolo? Prietena mea e pe drum si va ajunge in curand, asa ca mai bine ai pleca, inainte sa pun fanele obsedate pe tine.am marait eu.
                       -Serios? Credeam ca a facut pana si s-a intors la hotel ca sa gaseasca un club grozav pana te intorci tu.
                       -Poftim?! De unde ti-ai facut ideile astea -m-am inrosit, asa cum fac intotdeauna cand mint- fiindca sa stii ca ajunge in 5 minute maxim.
                       -Am vazut mesajul.
                       -Pai oricum nu conteaza fiindca eu tocmai plecam. Iti urez o zi placuta.
                        Mi-am strans lucrurile si am pornit spre locul unde imi parcasem bicicleta, dar spre enervarea mea, el se tinea dupa mine.
                        Macar nu vorbeste…
                       Dar imi place vocea lui!
                      Ba nu! E doar un actor fitos si mai mult ca sigur gay.Si taci din gura!
                      Dar daca e gay de ce se tine dupa tine?
                      Ca sa se revanseze. Shut the fuck up!
                     -De m-ar vedea Angela acum…am murmurat.
                     -Poftim?
                     -Ammm…ma gandeam la cum ar reactiona prietena mea daca ar afla …
                     -Ca m-ai vazut si ai vorbit cu mine in carne si oase, sau ca eu am fost isetul care a facut zgomot si te-a speriat ieri la piscina?
                      -Si sa nu uiti de faptul ca m-ai imobilizat!
                      -Mai ales asta!
                        -Cred ca tot. Si-ar iesi din minti.
                        Am inceput sa rad, dar m-am oprit cand am vazut ca ma privea. Daca ar fi fost posibil, probabil ca m-as fi topit numai la vederea ochilor alora.
                         -Atunci ar trebui sa ramana intre noi, nu crezi?
                         -Aammm…nu mi-as putea minti cea mai buna prietena. Asta in cazul in care m-ar intreba.
                          -Sunt sigur cel mai intelept lucru acum ar fi sa mai stai pe aici, sa te distrezi putin si asa ar avea timp pentru a gasi un club bun si ti-ar prinde bine, crede-ma! Esti aproape la fel de alba ca o fantoma.
                          -Mda, sunt o actrita minunata si mi-am intrat prea bine in rol.am mormaint eu incet, aproape imposibil de perceput.
                          Am vazut ca s-a format o cuta usoara intre sprancenele lui dar s-a risipit la fel de repede cum a aparut si un zambet strengar i-a luat locul.
                           -Deci ce zici? Mai ramai putin? Sunt sigur ca putina apa nu o sa te topeasca.
                           -N-as rata ocazia de a te inneca nici intr-un million de ani.
                           -Chiar asa de buna parere ai tu despre mine? Ma urasti destul de mult incat sa ma vrei mort?a adoptat o fata de catelus ranit.
                           -Sincer? Cam da.
                           -Oooo…tu, vino aici!
                           Am inceput sa fug pe plaja incercand sa nu il las sa ma prinda, dar nu am fost destul de rapida si m-am trezit deodata luata pe sus.
                            -Lasa-ma jos!
                            Fugea cu mine in brate si stiam ca o sa maarunce in…
                             -Aaaaa!
                             …apa.
                             -Firar tu sa fii Ian Tampitescu Somerhelder!

2 comentarii:

  1. Imi place mult :X
    Debia astept personajele :*
    Sunt sigur ca e frumoasa Claudia.
    Bafta la celalalte capitole.
    M-ai facut curioasa
    -xoxo,Maddie
    Ps:Cand pui urmatorul capitol?

    RăspundețiȘtergere
  2. am ras de n-am mai putut
    ti-am zis eu ca este ian
    bafta in continuare iar eu trec la urmatorul

    RăspundețiȘtergere